INFO@KATTENSPECIALIST.NL

BEL OF APP NAAR: 06-41486352

De website

Vandaag heb ik de website van de Kattenspecialist online gezet. Ook al ben ik nog geen gediplomeerd kattengedragstherapeut vind ik het wel belangrijk om je alvast mee te kunnen nemen in mijn ontwikkeling richting dit fascinerende beroep.
De website is nog lang niet klaar (zo moet er nog een logo komen en nog een duidelijk dienstenoverzicht), maar ik ben ook nog lang niet klaar om aan de slag te gaan als therapeut. Dus tijdens mijn persoonlijke ontwikkeling zal deze website zich ook verder gaan ontwikkelen.

In januari 2019 ben ik begonnen met de opleiding aan de Kattenacademie. Daar krijg ik van specialisten op verschillende gebieden les over 'de kat'. Denk bijvoorbeeld aan een bioloog, etholoog, gedragsdeskundige, dierenarts, paraveterinair, etc. Het is een diepgaande opleiding die uiteindelijk op HBO-niveau een diploma op zal leveren.
Ik ben inmiddels bezig met de derde module van deze opleiding. Ik heb de afgelopen modules veel geleerd over de geschiedenis van de kat, hoe een huis katvriendelijk in te richten, diverse oorzaken en oplossingen met betrekking tot onzindelijkheid, diverse vormen van agressie, de lichaamstaal van de kat, onderlinge communicatie, prikkels, motivationele factoren, onderzoeksmethoden, ziektes, medicijnen, etc. Al deze informatie en kennis neem ik straks mee naar een praktijkgedeelte van de opleiding waarbij ik stage ga lopen met ervaren gedragstherapeuten mee, samen met studenten cases ga uitwerken en uiteindelijk zelfstandig cases uit ga werken. Ook ga ik een wetenschappelijk onderzoek uitvoeren. Over ongeveer een jaar hoop ik afgestudeerd te zijn en als kattengedragstherapeut aan het werk te gaan.

Ik vind het leuk als je mij tijdens mijn ontwikkeling zal volgen.