INFO@KATTENSPECIALIST.NL

BEL OF APP NAAR: 06-41486352

De aftrap van de praktijkmodule

Vandaag hebben we de eerste lesdag gehad van module 4 van de opleiding: de praktijkmodule. Tijdens deze module gaan we de hele berg aan theorie die we de afgelopen modules hebben opgedaan in de praktijk toepassen. Uiteraard hebben we de afgelopen tijd al heel veel in de klas geoefend, met elkaar en ‘op elkaar’. Nu wordt het tijd voor ‘het echte werk’. Vandaag hebben we vooral besproken hoe we gaan leren om consulten te geven. Deze module zal nog meer omvatten dan alleen de stages, maar andere onderwerpen komen later nog aan bod.

Natuurlijk worden we niet zo losgelaten in de wonderen, maar ingewikkelde wereld van de gedragstherapie. Daar worden we voorzichtig aan, goed begeleid in geïntroduceerd. We gaan eerst een paar consulten meelopen met ervaren, gediplomeerde gedragsdeskundigen. Meekijken, meedenken, maar vooral nog niets zelf doen. Observeren en reflecteren. En natuurlijk heel veel leren!
Daarna gaan we een echt consult doen samen met een medestudent. Uiteraard kijkt de Kattenacademie continu mee over onze schouders en borgen zij ook de kwaliteit. De klant hoeft dus absoluut niet bang te zijn dat we slechte adviezen zullen geven of problemen zullen verergeren. Het duurt misschien wat langer dan onze geroutineerde collega’s over een consult doen, maar uiteindelijk komen wij er met z’n tweetjes ook wel uit. Samen met onze docenten uiteraard.

Maar uiteindelijk is het vak kattengedragstherapeuten een solo uit te voeren iets. Dus gaan we vervolgens in ons eentje stageconsulten geven. We gaan dus adviseren over echte problemen die spelen bij echte mensen. Uiteraard kijkt de Kattenacademie nog steeds mee over onze schouder. We moeten zeer nauwgezet te werk gaan, alles onderbouwen en krijgen ook feedback over wat nog beter kan.

Voor de stageconsulten ga ik op zoek naar mensen die een of meerdere katten hebben die gedrag vertonen wat als onwenselijk wordt ervaren en die daar graag een oplossing voor zouden willen hebben. Je kan hierin heel erg breed denken. Angst, agressie, rouw, onzindelijkheid, sproeien, krabben en zo nog veel meer gedragingen kunnen als vervelend worden ervaren.
De klant die graag in aanmerking wil komen voor een stageconsult krijgt dit consult tegen sterk gereduceerd tarief, maar krijgt wel een compleet en volwaardig consult en advies. Ik zal per consult een oproep plaatsen met daarbij ook het tarief voor het betreffende consult vermeldt. Uit de aangemelde liefhebbers voor dit aangeboden stageconsult zal ik een casus kiezen die geschikt is voor de opleiding en de fase waarin ik dan zit.

Ik heb er zin in!