INFO@KATTENSPECIALIST.NL

BEL OF APP NAAR: 06-41486352

De praktijk in.

De aftrap van de praktijkmodule hadden we nog maar nauwelijks gehad of ik had al een email in mijn inbox zitten van de eerste gediplomeerde collega waar ik een gedragsconsult mee mocht lopen.

Het ging om een casus waarin twee katten al jarenlang structureel onzindelijk waren. Ze plassen een paar keer per week op vaste plekken buiten de kattenbak en een van de katten valt de eigenaar ook nog eens af en toe aan in haar slaap. Ik vond het zeer interessant en vooral ook leuk om mee te mogen kijken hoe een gediplomeerde collega een consult aanpakt en hoe het voor de klant is om een consult mee te maken. Na deze meeloopstage moest in een reflectieverslag schrijven waarin in aangaf hoe ik het consult had ervaren, wat ik ervan geleerd had, wat ik net zo zou doen, wat ik juist anders zou doen, en ga zo maar door.

Verslagen schrijven vind ik leuk. Ik vind schrijven sowieso erg leuk. De zinnen vliegen dan ook mijn vingers uit. Dat is maar goed ook, want gedurende de stageperiode zal ik zeer uitgebreide verslagen moet schrijven. Daarnaast is een groot deel van het werk van de kattengedragsdeskundige het schrijven van verslagen, brieven, hand-outs, presentaties, e-mails, voorlichtingsmateriaal, etc. Mijn toetsenbord zal de komende jaren aan aandacht dus geen gebrek hebben.

Nog nauwelijks bekomen van mijn eerste meeloopstage kreeg ik alweer de uitnodiging om mee te lopen met een andere gediplomeerde collega. Afgelopen week reed ik dan ook naar randstad voor dit consult. Deze casus was een lastige. Er wonen in dit huishouden twee katten die al jarenlang bijna elke dag buiten de bak poepen. En dan niet zomaar er vlak naast op de grond, maar ook op het vloerkleed, de kussens en de banken. De eigenaren waren ten einde raad wat ik me heel goed kan voorstellen. De collega waar ik deze keer bij mee mocht lopen was een totaal andere persoonlijkheid dan de eerste collega. Dat bleek ook uit de totaal verschillende manieren van aanvliegen van het consult.

Uit beide meeloopstages heb ik een hoop geleerd. Ik vond het erg leuk om een kijkje te krijgen in de keuken van mijn collega’s. Ik waardeer het enorm dat ze mij zo gastvrij hebben ontvangen. Uit beide stages heb ik dingen gezien die ik graag overneem, maar ook zaken die ik anders aan zal gaan pakken. Dat is ook goed, want het is nodig om een eigen stijl te ontwikkelen die past bij mij en uiteindelijk ook bij mijn klanten.

Nu gaan we door naar de volgende fase. De volgende stap is om zonder gediplomeerde collega, maar nog wel samen met een medestudent een consult te gaan doen. Aankomende week is dat moment al aangebroken. We gaan eerst samen het consult voorbereiden en daarna samen ook het consult doen. Ik heb daar erg veel zin in, al is het natuurlijk ook best wel spannend.

Na het gezamenlijke consult mag ik echt ‘zonder bandjes gaan zwemmen’ en ga ik zelfstandige consulten geven. Het eerste consult hiervoor staat ook al gepland. Hoe leuk!

Natuurlijk wordt er nauwlettend over mijn schouder meegekeken door de Kattenacademie. Zij houden ook contact met klanten om te kijken of alles goed verloopt. Daarnaast kijken zij mee met de casussen en weten ze zeker door middel van mijn uitgebreide verslagen dat alles goed gaat. Indien nodig sturen zij uiteraard bij.

Omdat ik de komende tijd nog heel veel ga leren in de praktijk, er wellicht wat langere tijd over het komen tot een oplossing heen gaat dan in de toekomst het geval zal zijn, en er misschien ook wel wat meer vragen gesteld gaan worden, hanteer ik tijdens mijn stageconsulten een actietarief.

Wat de prijzen zijn?

Straks als ik gediplomeerd ben komt het tarief voor een consult te liggen op € 195,00 + reiskostenvergoeding.

Tijdens mijn stage geef ik de eerste 4 consulten voor € 75,00 + reiskostenvergoeding. Daarvan zijn al 2 consulten geboekt!

De laatste twee consulten uit mijn stageperiode geef ik voor € 100,00 + reiskostenvergoeding. Ik ben tegen die tijd al dusdanig vergevorderd dat de vraagstukken wat complexer mogen zijn en er meer efficiëntie vanuit mijzelf verwacht mag worden.

Wil je ook gebruik maken van een stageconsult? Dat kan! Stuur een e-mail met de probleemvraag naar info@kattenspecialist.nl of een whatsapp naar 0641486352.

NB. Voor dringende problemen verwijs ik je graag door naar een gediplomeerde collega. Er zit een wachttijd op het kunnen afnemen van de consulten in verband met het goedgekeurd moeten krijgen van verslagen en dergelijke. Op dit moment zit mijn consultenagenda vol tot eind april.