INFO@KATTENSPECIALIST.NL

BEL OF APP NAAR: 06-41486352

Problematiek


De gedragstherapeut kan helpen.

Onzindelijkheid

Uw kat plast of poept regelmatig buiten de kattenbak, of sproeit tegen uw deur, muur of meubels aan. Er is niets zo vervelend als de geur van kattenurine.
Katten zijn van nature erg schoon op zichzelf en hun leefomgeving. Het is echt niet nodig dat uw woning naar kattenurine ruikt. Kan de dierenarts geen medische oorzaak vinden? Dan is het tijd om de gedragstherapeut in te schakelen.

Agressie

Het leek zo gezellig, meerdere katten in huis. Helaas valt de praktijk soms vies tegen. De katten vinden elkaar niet zo aardig en vechten regelmatig met elkaar. Soms valt een kat juist de eigenaar aan. Het kan er hard aan toe gaan. Het gevoel van veiligheid voor de eigenaar en de katten in huis is niet meer optimaal. Ook hierbij kan de gedragstherapeut hulp bieden.

Angst

De deurbel hoeft maar te gaan en de kat vliegt onder het bed op zolder. Je hoeft maar van de bank op te staan en je kat vliegt naar het achterste plekje onder de kast. Of je hebt wel een kat, maar ziet hem nooit, hij verstopt zich altijd. Dat is vast niet hoe je het hebben van een kat als gezelschapsdier had voorgesteld. En voor de kat is het helemaal niet fijn om altijd maar heel erg bang te zijn. Wil je advies hoe je hier mee om kan gaan? Ik help je graag.

De bank krabben

Je hebt een prachtige nieuwe bank gekocht. Wat kan je daar toch lekker van genieten. Totdat je kat, waar je heel veel van houdt, besluit om deze nieuwe bank als krabpaal te gaan gebruiken. Zonde van die dure nieuwe bank (of ander meubelstuk) en dat kan erg frustrerend zijn. Wil je weten waarom je kat dit doet? En hoe je kan voorkomen dat je kat dit blijft doen? Vraag een consult aan en ik help je ermee.

Alles wat de balans verstoort

De hierboven genoemde problematiek komt heel erg veel voor. Maar er zijn uiteraard nog allerlei andere zaken waardoor de balans en harmonie in huis verstoort kan zijn. De balans tussen de eigenaar en de kat kan niet optimaal zijn, of tussen de katten onderling. Maar ook de balans, emotionele stabiliteit van de kat zelf kan in het geding zijn.

Wat als je kat zichzelf kaallikt? Achter zijn staart aanjaagt? Of de onbedwingbare behoefte heeft om op niet-eetbare objecten te kauwen en deze misschien wel op te eten? Wat als je merkt dat je alleen haast alleen nog maar boos op je kat kan worden en dat ook nog eens niet lijkt te helpen met het oplossen van het probleemgedrag? Wat als je relatie niet meer lekker loopt door het gedrag van je kat? Of als je ruzie krijgt met de buren doordat jouw kat in hun tuin poept of hun vijver leeg vist?

Ben je er zat van dat je kat lekker bij je op schoot ligt en ineens naar je uithaalt? Of je plotseling in je hand bijt? Maakt jouw kat je 's nachts steeds wakker door hard te miauwen of objecten om te gooien? Is jouw kat bang om in het reismandje te gaan? Schrikt hij extreem van harde geluiden? Laat hij zich niet kammen zonder boos te worden? Of is hij extreem bang voor vreemde mensen?

Zoals je ziet zijn er uiteenlopende problemen. Staat jouw vraagstuk er niet tussen? Niks is te gek. Neem contact op om je vraag voor te leggen en dan gaan we kijken hoe we dit op kunnen lossen en zo de balans in jullie huis weer terug te vinden.